Recepten - Ontbijt

Havermout met chocolade, kokos en banaan

 

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Porties: 4 personen

 

Ingrediënten

  • 700 milliliter melk of 700 milliliter amandelmelk
  • 3 bananen
  • 100 gram havermout
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 4 eetlepels honing
  • 4 theelepels kokosrasp

 

Bereiding

  1. Pureer de amandelmelk met 2 bananen in een blender of met een staafmixer.
  2. Schep de havermout in een steelpan, giet het banaan-melkmengsel erover en voeg de cacao en honing toe. Kook de havermout in circa 10 minuten gaar.
  3. Snijd intussen de overige banaan in plakjes. Schep de havermout in 4 kommen, leg wat plakjes banaan erop en bestrooi met de kokos.

    Tip: strooi er kaneel overheen.


Pannenkoekjes van banaan

 
Bereidingstijd: 15 minuten
 
Porties: 12 kleine of 4 grote pannenkoekjes
 
Ingrediënten
3 eieren
2 bananen
Snufje kaneel
Klontje boter
Tips garnering: schijfjes banaan, bosvruchten of ander fruit, honing of stroop
 
Bereiding
1. Prak met een vork de bananen zo fijn mogelijk.
2. Klop met een vork de eieren en kaneel er door heen.
3. Verhit een beetje boter in een koekenpan en schep wat beslag er in. Je kunt kleiner pannenkoekjes in een pan bakken of 1 grote maken.
4. Wacht tot de pannenkoekjes beginnen te stollen en bruin worden van de onderkant. Draai ze dan d.m.v. een spatel voorzichtig om en bak ook de andere zijde bruin.
5. Versie ze met wat honing of vers fruit.
 
Tip: voeg aan het beslag bosbessen, amandelen of stukjes hazelnoot toe!
 

Griekse yoghurt met pistachenoten, walnoten en honing

 

Bereidingstijd: 10 min.

 

Porties: 2 personen

 

Benodigdheden:

  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel honing
  • halve theelepel kaneel
  • handjevol pistachenoten en walnoten

 

Bereidingswijze:

1. Meng de Griekse yoghurt met de kaneel en de honing.

2. Haal daarna ongeveer een handjevol pistachenoten uit de schil en snijd ze daarna met een mes wat fijner.

3. Snijd ook de walnoten in kleinere stukjes en breek ze met je handen in kleinere stukjes. Schep daarna ongeveer 3 theelepels yoghurt per bakje/glas. Daar overheen wat walnoten,

4. Daarna weer een laagje yoghurt, ongeveer 2 theelepels per glas. Dan een laagje pistachenoten

5. En dan opnieuw het laatste laagje yoghurt. Bovenop nog wat walnoten en pistachenoten en dan nog wat honing er overheen.

 


Toast met zalm en avocadospread

 

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Aantal porties: 3 personen

 

Ingrediënten

  • 1/2 avocado
  • 60 gr roomkaas
  • 1 eetlepel citroensap
  • 6 gr bieslook
  • peper en zout
  • 3 plakjes zalm
  • 3 radijsjes
  • 3 lange plakken komkommer
  • 3 sneetjes getoast brood
  • tuinkers

 

Bereiding
1. Meng in een kommetje roomkaas en citroensap met avocado en prak dit tot een spread. Breng op smaak met peper, zout en bieslook.

2. Snijd dunne plakjes van de radijsjes en halveer de lange plakken komkommer. Rol nu rolletjes van de komkommer.

3. Neem een snee getoast brood, verdeel een derde van de avocadospread er over, een plakje zalm, een paar plakjes radijs en twee rolletjes komkommer. Maak af met een beetje tuinkers. Maak zo ook de andere twee toasts.